Gezondheidscontrole

Botten en gewrichten

Algehele controle

Wordt uw huisdier sneller moe, heeft hij last van kortademigheid, slaapt hij meer dan anders? En hoe zit het met zijn eetlust? Drinkt hij meer of juist minder? Deze en andere vragen komen allemaal aan de orde bij het controleren van de algehele conditie.

 

Huid, vacht, ogen en oren

Als uw huisdier last heeft van jeuk, van kale plekken of extra verhaart, kan dat wijzen op vlooien of andere parasieten. Hoe dan ook, de dierenarts controleert z’n vacht, voelt of er knobbels zijn en checkt de oren en ogen.

 

Gebitscontrole

Sterke en gezonde tanden en kiezen is voor huisdieren net zo belangrijk als voor mensen.Wanneer uw hond of kat een slecht gebit heeft, zal uw huisdier meer moeite hebben bij het eten, kauwen, kluiven en slikken.

 

Gewichtscontrole

Een goede voeding en daarmee ook een goed gewicht is belangrijk om de algehele conditie van uw huisdier op peil te houden. Door overgewicht kunnen er sneller bepaalde ziektes ontstaan. Vandaar dat we ook het gewicht van uw huisdier controleren

 

Vlooien, wormen, teken en andere parasieten

Jeuk en een slechte conditie zijn al lastig genoeg, maar parasitaire aandoeningen kunnen ook een bedreiging zijn voor de mens. Tijdens de gezondheidscheck  besteedt de dierenarts speciale aandacht aan parasieten, ook aan parasieten die ziektes veroorzaken die op de mens kunnen overgaan.

 

Ontlasting en urine

Poept uw huisdier goed en regelmatig? Moet hij hard persen of signaleert u juist het tegenovergestelde? Tijdens de gezondheidscheck controleert de dierenarts ook op wormen. Zaken waar we op moeten letten zijn de kleur van de urine en of uw huisdier vaker moet plassen. 

 

Botten en gewrichten 

Loopt uw hond goed? Heeft uw hond geen last van gewrichten? Bij de rassen met een verhoogd risico op bijvoorbeeld losse knieschijven of heupdysplasie (HD) letten we extra op het voorkomen hiervan.